Tips Menurunkan Tekanan Darah Tinggi Yang Membuatkan Anda Risau Mengenai Umur Muda Anda!

Penyakit darah tinggi pada masa kini sudah menjadi suatu kelaziman di dalam masyarakat moden sekarang. Ia disebabkan oleh gaya hidup kita yang sangat sibuk dengan urusan masing-masing sehingga menimbulkan tekanan yang dasyat, pemakanan yang tidak seimbang dan persekitaran yang selari dengan pembangunan pesat dunia.

Namun, penyakit darah tinggi sudah pasti menjadi mimpi ngeri apabila anda mula terkena strok, serangan jantung, kegagalan jantung, kegagalan buah pinggang dan sebagainya!

Perlukah menunggu sehingga kesemua kesan-kesan tekanan darah tinggi ini menunjukkan rupa?
Perlukah menunggu sehingga kesemua kesan-kesan tekanan darah tinggi ini menunjukkan rupa?

 

Lelaki di dalam video di bawah ini, iaitu Encik Fahmy mula memikirkan masa depan anak-anaknya setelah keadaan sakit darah tingginya itu membuatkan dia telah disarankan mengambil ubat darah tinggi oleh doktor dalam usia 30an.

Ini kerana, masalah tekanan darah tinggi, kolesterol yang tinggi dan obesiti telah membuatkan beliau terbaring tidak boleh bangun sebanyak dua kali! Sering mengalami sakit-sakit kepala dan sakit dada, telah menambahkan kerisauan diri dan isterinya.

 

Ubat Darah Tinggi? Apa Laki Ni Buat Untuk Turunkan Tekanan Darah from iReach HD on Vimeo.

 

Alhamdulillah, kini Encik Fahmy telah berjaya menurunkan tekanan darah tingginya ke tahap yang normal, iaitu dari 180/120 kepada 116/74, di samping menurunkan paras kolesterolnya.

Amat penting untuk anda tahu membaca tekanan darah anda!
Amat penting untuk anda tahu membaca tekanan darah anda!

 

Yang menggembirakan hatinya, beliau juga berjaya mengurangkan berat badan sebanyak 13 kg selama 3bulan! Memang suatu perubahan nyata yang dapat dilihat oleh rakan sekeliling, termasuk saya. Tahniah ya Encik Fahmy!

 

Berjaya menurunkan tekanan darah, paras kolesterol, serta berat badan sebanyak 13kg selama 3 bulan!
Berjaya menurunkan tekanan darah, paras kolesterol, serta berat badan sebanyak 13kg selama 3 bulan!

Apa Rahsia Encik Suhaimi Menurunkan Tekanan Darah Tinggi ke paras yang Normal?

  1. Mengurangkan tekanan, dengan tidur awal
  2. Mengamalkan cara hidup sihat dengan bersenam selama 30 minit sehari
  3. Mengamalkan supplement Shaklee seperti Omega Guard, Vitamin C, Garlic Complex, Co q health dan b kompleks.

Alhamdulillah, ternyata percubaan Encik Fahmy berhasil kali ini dan berita ini sememangnya membuatkannya berasa lega dan menggembirakan ahli keluarga, terutama isteri yang tersayang.

Anda bila lagi?

Tidakkah anda rasa terpanggil untuk membantu diri sendiri menurunkan masalah tekanan darah tinggi yang anda hidapi?

Bertindaklah sekarang sebelum igauan mimpi buruk anda menjadi kenyataan!

Hubungi saya, Kak Ai SCB, 016-3353567 untuk mendapatkan maklumat mengenai bagaimana supplement Shaklee tadi boleh membantu menurunkan darah tinggi anda. Insyaallah, saya akan membantu anda keluar dari belenggu masalah ini 🙂

Insyaallah, saya boleh bantu anda yang berada sekitar Cheras Batu 11, Prima Saujana, Taman Puncak Saujana dan Saujana Impian, Kajang untuk mendapatkan Set Menurunkan Darah Tinggi ini. Begitu juga, bagi anda yang duduk jauh dari tempat saya yang berminat menurunkan darah tinggi, saya akan poskan supplement ini ke seluruh Malaysia bersama servis konsultasi yang berpanjangan, insyaallah.

Semoga ia membawa manfaat kepada anda semua!

 

Salam ikhlas,

Kak Ai SCB (016-3353567)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *