Tips Kecantikan Mengembalikan Keserian Wajah Ibu Berpantang

Adakah anda setuju bahawa “kulit wajah ibu berpantang yang kusam akan mempengaruhi mood dan emosi diri sendiri”?

Bagi ibu-ibu berpantang yang masih keletihan, kurang tenaga, ditambah dengan faktor anak yang berjaga malam akan mempengaruhi keserian dan kecantikan kulit ibu berpantang itu sendiri.

Ini membuatkan ibu berpantang itu sendiri merasa kurang berkeyakinan dan kesuraman hati mereka mempengaruhi emosi dan tindakan sepanjang tempoh berpantang itu sendiri.

 

Ya, bagaimana ingin membangkitkan keserian wajah terutama sewaktu berpantang ini?

Jawapannya adalah mengembalikan keseimbangan hormon badan, supaya hormon ini juga turut membantu melancarkan peredaran darah yang normal dan turut membantu meningkatkan kegembiraan pada diri seseorang.

Yang kedua, ibu berpantang haruslah berbuat sesuatu agar kesakitan yang dialami semasa bersalin dapat disembuhkan dengan segera.

Apa yang berlaku jika hormon tidak stabil di kala berpantang?

  1. Berat badan naik mendadak
  2. Mudah marah
  3. Berpeluh
  4. Rambut rosak
  5. Keletihan
  6. Mudah risau untuk perkara-perkara yang kecil
  7. Susah untuk tidur

Rujukan : http://www.bubhub.com.au/hubbub-blog/postnatal_hormonal_imbalance/

 

Berusaha membantu diri untuk bertenaga dan sentiasa segar agar kesihatan dalaman dapat diserlahkan melalui kecantikan dan seri muka
Berusaha membantu diri untuk bertenaga dan sentiasa segar agar kesihatan dalaman dapat diserlahkan melalui kecantikan dan seri muka

 

Ini adalah sebahagian dari ciri-ciri yang bakal atau sedang dialami oleh ibu berpantang akibat ketidakseimbangan hormon yang turut mempengaruhi kesihatan luaran dan dalaman.

Bagaimana mahukan wajah berseri jika dalaman tidak dijaga dengan baik?

 

Cara Mengembalikan Keserian dan Meningkatkan Kecantikan Kulit Luar dan Dalaman.

 

Lady Kate Middleton yang sentiasa ceria dan keseriannya sentiasa terserlah walaupun selepas melahirkan anak dan berpantang
Lady Kate Middleton yang sentiasa ceria dan keseriannya sentiasa terserlah walaupun selepas melahirkan anak dan berpantang

Wah, saya bercakap dari sudut ilmu dan juga pengalaman yang pernah saya sendiri lalui berdasarkan pengalaman berpantang dua orang anak. Kedua-duanya melalui pembedahan, dan saya terpaksa menahan kesakitan, di samping turut bersemangat untuk menyusukan anak.

Kesakitan, berjaga malam dan stress untuk menyusu, cukuplah tiga faktor UTAMA yang menyumbang kepada keletihan yang membuatkan emosi tidak stabil dan membuatkan kulit tidak berseri dan kusam.

 

Ia mengakibatkan saya berasa kurang berkeyakinan dan menambahkan lagi kesuraman di hati. Ha, ini semua sebab ketidakseimbangan hormon tadi, yang membuatkan kita cepat risau untuk perkara-perkara yang kecil.

 

Alhamdulillah, untuk anak yang kedua, saya mengamalkan set berpantang yang mencukupkan nutrisi untuk sel badan. Jadinya, saya nak berkongsi tiga jenis supplement yang membantu meningkatkan keserian dan kecantikan wajah sewaktu berpantang ini :

 

Ibu Berpantang Juga Berhak mendapat kulit Wajah yang Cantik dan Berseri!
Ibu Berpantang Juga Berhak mendapat kulit Wajah yang Cantik dan Berseri!

 

Set Flawless Berseri ini mengandungi tiga jenis supplement yang melengkapi segala ketidakcukupan nutrisi di dalam badan semasa berpantang.

1. GLA Complex : Ia membantu menyeimbangkan hormon di dalam badan, membantu pengaliran darah, seterusnya membantu meningkatkan mood dan emosi ceria di dalam badan. Yang bagusnya, Omega-6 yang terkandung dalam GLA ini membantu meningkatkan kelembapan kulit dan ia adalah nutrisi utama yang di cari-cari oleh wanita yang inginkan kulit wajah sentiasa berseri (glowing) dan flawless.

 

2. Vitamin C : Membantu dalam penyembuhan luka, jadi ibu berpantang akan cepat sembuh dari jahitan yang dialami. Untuk kecantikan, antioksida yang terkandung dalam Vitamin C ini membantu kolagen untuk menganjalkan kulit, membantu dalam mencerahkan kulit wajah dan menambahkan kecantikan kulit.

 

3. Vitamin E : Terkenal sebagai vitamin kecantikan, mengandungi antioksida tinggi untuk mencantikkan tekstur kulit, memudarkan parut kulit dan menggebukan kulit anda.

 

Ternyata, ketiga-tiga Vitamin ini sangat-sangat diperlukan oleh ibu berpantang untuk membantu mereka meningkatkan kecantikan dan menaikkan seri wajah mereka. Kesemuanya bertindak dari dalam untuk keserlahan luaran yang dapat dilihat kesannya sepanjang tempoh ibu itu berpantang.

 

Testimoni dari Pengguna GLA, Vitamin C dan Vitamin E untuk kecantikan dan keserian wajah

Screen Shot 2015-10-29 at 3.40.19 PM

 

Pernah tak sepanjang mengandung anda mengalami jerawat naik dengan banyaknya di muka? Ya, sewaktu berpantang ini, anda dah boleh meningkatkan keyakinan diri dengan mencantikkan kulit wajah menggunakan GLA, Vitamin C dan Vitamin E seperti pengguna di atas.

 

Testimoni Vit C E

 

Mula makan Vit E dan Vit C semasa lepas pantang. Dulu kulit memang berminyak sangat, sampaikan pakai bedak asas pun takde guna. Selain tu, kulit tak sekata di bahagian hidung, pori besar, nampak garis-garis halus yang agak ketara di bahagian mata (padahal baru 28 tahun) serta dipenuhi bekas jerawat yang menjadi parut di bahagian dagu dan sekitar mulut. Suami panggil saya si comot sebab nampak macam orang baru pas makan kepci tak basuh mulut. hahaaahh!

Alhamdulillah, sekarang kulit rasa lebih segar. Tak berminyak, kelembapannya sedang-sedang saja, garis halus pun dah semakin pudar. Yang tidak terkata adalah jerawat halus dah hilang! Adalah sikit tapi memang ketara perubahannya. Liang pori pun dah mengecil. Takda lagi nampak sebatu jauhnya.

 

testimoni-vitmn-eAlhamdulillah, unbelievably fast & effective! I’m a pharmacist by profession.. lama dah tak percaya vitamin vitamin ni.. customer yang dating my pharmacy semua I promote dual drugs je terus…. Everyday I took 1 vit E dan 3 GLA. Baru dua minggu dah nampak kesan pada kulit muka.

 

Screen Shot 2015-10-29 at 3.16.14 PM

Screen Shot 2015-10-29 at 3.16.33 PM

Screen Shot 2015-10-29 at 3.23.37 PM

Testimoni-Vitamin-E-Dan-Bibir-kering

 

Lain-lain testimoni :

1. Saya ambil GLA lepas bersalin anak kedua. Tiba-tiba ada kakak jiran sebelah rumah datang tanya, makan apa kulit berseri, makin cerah.

2. Cust saya makan untuk jeragat, tapi 1st month jeragat makin banyak, dia teruskan juga 2nd month hilang dan kulit dia sangat-sangat glowing. Macam lembap2 merah.

3. Kawan saya makan GLA kulit muka dia dari kusam jadi glowing.

4. Saya suka GLA. kulit muka cerah dan glowing. Paling best jerawat yang dulu banyak, bulan ni dah pun hilang. Cust saya ambil GLA, parut ceaser dah hilang.

5. Saya teruskan set mengandung jadi set berpantang (terkandung juga Vitamin C), add on alfalfa dan GLA. Alfalfa saya makan hari ke20. GLA makan dalam pantang. Alhamdulillah sangat membantu saya berpantang takde rasa sakit-sakit, susu cukup dan berat badan pun turun pada asal, tanda hitam kat leher semua hilang. Plus parut jerawat dan kulit kusam takde.

6. Mula-mula beli Vitamin E sebab nak glowing, dan flawing kulit je. Tapi tak sangka pulak yang jadi, bukan glowing dan flawing je, tak sangka bibir kering dan bintik-bintik hitam di muka pun hilang. Especially blackhead kat hidung. Bagi sesiapa yang kenal saya, mesti tau habit saya yang sangat suka kopek bibir sampai darah, sebab terlalu kering. Tapi memang magik, lepas amalkan Vitamin E dalam seminggu macam tu, nampak dah kurang dan lama-lama licin je. Minum nescaffe pun dah tak menggelupas lagi. Kalau tak, dulu minum nescaffe masti jadi lagi teruk. Oho, lagi satu yang Vitamin E vitamin cinta, kan. memang betul! Terbaik!

Ada banyak lagi feedback-feedback positif pengguna-pengguna yang mengamalkan GLA, Vitamin C dan Vitamin yang mendapat kesan positif kepada kecantikan kulit dan keserian wajah. Malahan sangat bermanfaat semasa berpantang.

Jadi, bagi anda, ibu-ibu berpantang yang betul mahu memperbetulkan keadaan, saranan saya rebutlah peluang sama seperti ibu-ibu ini, agar anda juga mendapat kesan positif yang sama!

 

Hubungi saya, Kak Ai melalui talian talifon, sms mahupun whatsapp ke nombor 016-3353567 untuk mendapatkan vitamin kecantikan ini supaya kulit anda kembali berseri dan cantik.

Penghantaran vitamin ke seluruh Malaysia. Semoga ibu-ibu di seluruh Malaysia mendapat manfaat yang sama mencantikkan kulit wajah mereka ketika berpantang.

Selamat mencuba, ya!

 

Salam sayang,

Kak Ai SCB,

016-3353567

Pengedar Vitamin Semulajadi Shaklee Kajang dan kawasan sekitar

Konsultasi PERCUMA buat pelanggan tersayang 🙂

 

Artikel ini juga membantu anda yang sedang berpantang :

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *