ESP

Milkbooster buat ibu yang menyusukan anak, bantu masalah kurang susu ibu

Ramai yang mencari milkbooster yang selamat untuk membantu masalah ibu ibu yang menyusukan anak mereka, iaitu selalu kekurangan susu ibu. Saya faham, kriteria yang ibu ibu menyusukan ini cari, adalah Sumbernya selamat Tidak mendatangkan alahan atau kesan pada badan Pembeliannya berbaloi dengan manfaat dan harganya Tidak memudaratkan organ badan Banyak manfaat lain yang boleh dapat …

Milkbooster buat ibu yang menyusukan anak, bantu masalah kurang susu ibu Read More »

Resepi Sagu Gula Melaka Milkbooster

Sagu Gula Melaka Milkbooster ————————–— Semalam tengok di nf banyak betul gambar orang buat sagu gula melaka. Semuanya sedap sedap belaka sampai terus rasa nak buat! Disebabkan di rumah dah habis stok susu cair, saya terus ganti dengan ESP protein ni, memandangkan memang hari hari akan minum protein ni sebagai milkbooster harian dan penambah tenaga. …

Resepi Sagu Gula Melaka Milkbooster Read More »

Senarai Stok Vitamin Balik Kampung Cuti Panjang dan Hari Raya

Mood balik raya dah semua? Nak tengok stok balik raya saya? #ESP nak tinggal cam tak sampai hati sebab masih bulan puasa lagi. Penting ni untuk lapik perut dan milkbooster! #alfalfa wajib ada, biasa memang makan sebagai jamu lepas bersalin, sakit urat, sakit sendi, milkbooster, alahan, sakit perut iskkk penting! #vitaminC nanti selsema berhingus, ni lah penyelamatnya. Lagipun …

Senarai Stok Vitamin Balik Kampung Cuti Panjang dan Hari Raya Read More »

Sembuhkan Luka Berpantang Dengan Cepat Agar Kesakitan Czer Tidak Mengganggu Emosi

Kata orang, bersalin pembedahan ni mudah, potong dan terus anak dapat keluar dengan selamat tanpa perlu melalui kesakitan contraction. Namun, realitinya, ibu berpantang czer ini perlu menghadapi kesakitan di seluruh perutnya akibat dipotong dan tempoh masa pulih kesakitan ini adalah lama.   Pengalaman Bersalin Czer Saya Oleh itu, amat penting untuk ibu mengambil langkah segera …

Sembuhkan Luka Berpantang Dengan Cepat Agar Kesakitan Czer Tidak Mengganggu Emosi Read More »

beauty tips, quality supplements

Semua Wanita Berhak Untuk Cantik Berseri : Penjimatan Jumaat

Promotion For Malaysian Women Getting Healthy & Beauty Skin HAPPY SPECIAL FRIDAY ! ———————————– 26/2/2016 10 AM-12 AM ******************* Quality supplements for Flawless dan Beauty Skin. Buy 1 Omega + 1 Vitalea + 1 ESP = FREE 1 Sustained Release Vitamin C Best Price : RM 374.75 SAVE : RM92.50 —————————————– Healthy Tips : —————— …

Semua Wanita Berhak Untuk Cantik Berseri : Penjimatan Jumaat Read More »

Tanda dan Rawatan Segera Denggi Boleh Selamatkan Nyawa dari Maut

Tanpa sedar, kedatangan Januari 2016 disambut dengan berita-berita denggi yang membawa maut di seluruh negara. Kes Kematian Denggi Berdarah di seluruh Malaysia Terbaru, kes berlaku di Kuantan, pada 17 Januari, 3 kanak-kanak kehilangan ibu mereka yang masih muda, berusia 34 tahun, akibat kes denggi berdarah ini. Di Kuala Terengganu, 2 kes kematian dicatatkan melibatkan kematian …

Tanda dan Rawatan Segera Denggi Boleh Selamatkan Nyawa dari Maut Read More »

Bolehkah Ibu Yang Bersalin Secara Pembedahan Terus Menyusukan Anak Selepas Bersalin? Dilemma Normal Yang Terpaksa Dihadapi Ibu Baru

Oh, satu trauma bagi saya sendiri semasa anak pertama, terpaksa dibedah, dan selepas sedar dari pembedahan, saya nak susukan anak, tiada susu! Memang sangat FRUST! Pada masa itu, saya ingatkan, semua ibu yang mengalami proses melahirkan anak, tak kira secara normal mahupun dibedah boleh terus menyusukan anak, rupanya air susu tak keluar walau setitik pun! …

Bolehkah Ibu Yang Bersalin Secara Pembedahan Terus Menyusukan Anak Selepas Bersalin? Dilemma Normal Yang Terpaksa Dihadapi Ibu Baru Read More »

Minuman Kecantikan Pilihan Wanita Masakini Yang Mahukan Selamat dan Berkesan

Macam-macam minuman kecantikan masakini yang memenuhi rak di pasaran sekarang. Ya, ia menjadi pilihan bijak wanita masakini kerana kita terikat dengan jadual harian yang sibuk dan padat. Namun begitu, ia tidak menjadi penghalang bagi wanita untuk terus kekal cantik dan sihat, bukan? Bagaimanakah mencari minuman kecantikan yang terbaik dan diyakini berkesan? Jenis bahan yang digunakan …

Minuman Kecantikan Pilihan Wanita Masakini Yang Mahukan Selamat dan Berkesan Read More »

Rasa Lapar dan Nak Makan di Tengah Malam, Cara Bijak Ibu Mengandung Mengatasinya

Rasanya masa berbuka tadi dah melantak dua pinggan nasik, lepas tarawikh dah jamah aiskrim, tetibe tepat jam 12 malam lapar balik? Oh…tidak! Nak layan ke nak tidur ni? Begitulah monolog biasa ibu mengandung, kan? Tetiba rasa nak makan di tengah-tengah malam, padahal macam makan tak berenti je tadi?   Menurut babycenter, badan ibu mengandung ni, …

Rasa Lapar dan Nak Makan di Tengah Malam, Cara Bijak Ibu Mengandung Mengatasinya Read More »

Pendarahan awal kehamilan, kemusykilan ibu mengandung.

Kadang-kadang, di awal kehamilan, ibu belum perasan lagi yang sebenarnya dia mengandung ataupun tidak. Terjadi juga situasi yang mengelirukan, pada tarikh ibu akan datang period pada bulan puasa, tiba-tiba hanya ada tanda coklat sahaja dan ianya berakhir dalam dua hari sahaja. Kemudian, ibu dah boleh sambung puasa.   Sebenarnya, itu bukan period, tetapi tanda coklat …

Pendarahan awal kehamilan, kemusykilan ibu mengandung. Read More »