Supplement Menyusu Bulan Puasa Beri Kesan Naik Berat Badan Bayi

Berat Baby meningkat di bulan puasa?
———————

Semalam, bawa Anis untuk vaksin 3 bulan. Sebenarnya Mama
N E R V O U S !

Bulan lepas, jumpa Dr, berat Anis yang bam bam tu nampaknya turun sikit dari garis graf (masih dalam range NORMAL). Dr pesan, tak apa, kita tunggu dan lihat bulan depan ye.

Alhamdulillah, semalam berat Anis 6.8 kg, meningkat seperti yang diharapkan.

Syukur, walaupun berpuasa, baby dapat keperluannya secukupnya.

———————–

Semalam sebenarnya….. sebenarnya Mama taksempat bangun sahur. Sepanjang malam Anis bermanja tak selesa nak tidur sebab baru selsema, buatkan Mama pening pening lalat, bangun beberapa minit sebelum azan.

Sempatlah ambil sunat sahur dengan minum air je 😅. N E R V O U S lagi fikir macammana nak teruskan aktiviti seharian.

Syukur, Mama cukup tenaga keluar dengan Abah Anis sepanjang pagi hingga tengahari termasuk bawa Anis cucuk. Walaupun ada rukhsah, tapi merujuk pada orang orang yang lebih arif, Mama masih bertenaga teruskan puasa bersama penyusuan hingga ke petang. Kita kenal badan kita sendiri dan kita punya instinct untuk buat keputusan untuk badan sendiri.
Syukur juga sempat masak untuk berbuka awal awal, haaa kalau dah jam 7 tu, kita dah boleh ambil nafas dah tuuu 🙂

Syukur atas nikmat ini.

Mama ambil alternatif ambil Mighty 3 Gem ni. Set ini memberi keperluan tenaga, nutrisi dan segala yang diperlukan oleh badan.

set-puasa-ibu-menyusu-anak-naik-berat-badan

Mighty 3 Gem mengandungi :

💋 ESP : Favourite Mama! Buatkan mama rasa kenyang, bertenaga dan bantu penyusuan dengan gembira.

💋 Mealshake : Wangi terbau bauan Vanilla masa menaip ni 🙂 Ia mengandungi multivitamin lengkap dan 35% protein untuk mencukupkan apa yang badan kita perlukan.

💋 Performance Drink : Memang kesukaan utama Suami dan Anak anak. Membantu memberi tenaga untuk jangka masa lama. Mengurangkan rasa dahaga.

Fahami pengertian Ramadhan. Mama ambil set ini untuk bantu Mama jayakan penyusuan di samping teruskan aktiviti seharian. Kalau melepek, tidur seharian pun tak dapat apa apa kan.

Semuanya atas izin Allah jua. Dia izin, jadilah! Kalau tak usaha, memang kita tak tahu hingga ke batas mana kita boleh capai untuk produktiviti sehari hari.

Nak rasa kuat dengan Mighty 3 Gem?

Call no ni 016-3353567
Mama Anis uruskan 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *