Rawatan Asma Kronik Membebaskan Diri Anda dari Inhaler

Asma kronik mengganggu kita dari melakukan aktiviti seharian dengan bebas. Akibat dari rasa cepat penat, selalu tercungap-cungap dan sesak nafas, kita menjadi kurang aktif dan selalu bergantung kepada inhaler untuk melegakan penyakit asma ini.

Rawatan Asma Kronik

 

Penyakit yang melibatkan organ peparu ini, menyebabkan kesukaran bernafas dan akhirnya jika tidak mendapat rawatan cepat, pesakit boleh pengsan kerana kekurangan oksigen yang masuk ke dalam badan akibat kesukaran bernafas.

Ya, memang pada tahap ini anda perlu kerap berjumpa dengan doktor untuk mengurangkan gejala asma kronik ini. Namun begitu, terdapat rawatan alternatif yang boleh mengurangkan penyakit asma ini dari terus menular dalam diri.

 

Kesan Vitamin Semulajadi terhadap Pesakit Asma @ Athma Kronik :

 

Rawatan Asma Kronik? Inhaler Bukan Kawan Baik Dia Lagi from iReach HD on Vimeo.

 

Alhamdulillah, syukur, saudara Akmal adalah pesakit asma kronik yang kerap mengalami asma, terutamanya tengah malam dan terpaksa selalu berjumpa doktor untuk mendapatkan rawatan.

Isteri beliau, sangat risau dengan keadaan kesihatan suaminya. Beliau telah berusaha mencari rawatan alternatif untuk mengurangkan kebergantungan suaminya kepada inhaler dan berhasrat agar suaminya dapat beraktiviti dengan lebih cergas sama seperti orang lain.

Ya, sememangnya percubaan mereka mengamalkan Vivix, omega guard, garlic, vitamin C, nutriferon berhasil dan kini suaminya tidak lagi kerap bergantung kepada inhaler dan lebih aktif berbanding dahulu.

Kan di dalam video, katanya, Beliau memang tidak suka makan vitamin berbotol-botol, tetapi, kesannya memang sangat ketara dan beliau sangat berpuas hati dengan taraf kesihatannya sekarang berbanding dahulu. Alhamdulillah, saya juga gembira dengan perubahan positif Encik Akmal ini 🙂

 

 

Keistimewaan Set Asma Shaklee :

1. Vivix :

vivix-bottle

Ia adalah supplement yang mengandungi antioksida tinggi yang membantu melindungi sel dari radikal bebas. Sebarang mutasi dan kerosakan sel dapat di pulihkan oleh Vivix yang mengandungi resveratrol ini.

 

2. Omega guard :

omega-guard

Omega guard mengandungi Omega-3 yang mengurangkan inflamasi pada peparu dan mengurangkan gejala asma di dalam badan pesakit. Ia menyumbang nutrisi yang lebih selamat berbanding ubat asma yang mengandungi steroid.

 

3. Garlic :

garlic-complex

Garlic membantu dalam pengaliran darah di dalam badan dan menjadi antibiotik semulajadi yang membantu menjadi benteng pertahanan diri daripada bakteria dan virus.

 

4. Vitamin C :

vita-c-plus

Vitamin C meningkatkan immuniti badan dan membantu badan mengurangkan jangkitan. Rujukan untuk fungsi Vitamin C terhadap rawatan asma ada di dalam kajian ini : http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8067602.

 

5. Nutriferon :

nutriferon

Nutriferon juga meningkatkan ketahanan badan secara total dan membantu melegakan sebarang kesakitan di dalam badan.

 

Sememangnya, tips utama untuk mengurangkan asma adalah dengan meningkatkan sistem pertahanan diri agar imuniti badan berkeupayaan melawan sebarang jangkitan bakteria dan virus. Selain itu, semua inflamasi yang berlaku pada paru-paru hendaklah dirawat kerana ia yang menjadi punca anda sukar bernafas.

Menurut Dr Zubaidi, ” Jika serangan asma kerap berlaku kepada kanak-kanak, mereka bakal mengalami masalah pembesaran fizikal dan mental”.

 

Ini bermakna, seboleh-bolehnya, jangan biarkan penyakit asma ini menjadi lebih kronik bermula dari kanak-kanak supaya mereka tidak mengalami masalah kesihatan yang teruk semasa mereka dewasa nanti. Mencegah awal adalah lebih baik dan para isteri juga ibu perlulah mengambil tindakan segera, demi menjamin kesihatan diri, suami, anak dan keluarga yang mereka sayang!

 

Jika anda mahu mengekalkan kesihatan yang optima bebas asma, boleh dapatkan set asma ini daripada saya, kak Ai SCB dengan whatsapp 016-3353567. Semua urusan pembelian seluruh Malaysia boleh diposkan melalui poslaju dan mereka yang memerlukan produk ini di kawasan Kajang boleh dapatkannya terus daripada saya. Usah biarkan diri dibelenggu kemerosotan kesihatan yang berpanjangan!

Insyaallah, jika anda mendapatkan set ini daripada saya, saya akan berikan cara makan yang berkesan untuk mengoptimakan lagi penyerapan vitamin untuk keberkesanan yang nyata.

 

 

Salam penuh kasih sayang,

Kak Ai SCB

016-3353567

http://www.facebook.com/sihatceriabahagia

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *