Rahsia Hilangkan Sakit Senggugut Dengan Cepat

Senggugut bagi kebanyakkan wanita memang tidak boleh dipisahkan. Saya sendiri mengalami masalah senggugut ni, tetapi alhamdulillah sekarang dah kurang senggugut saya ni.

Masalah ini menyebabkan ramai wanita yang terbaring kesakitan dan akhirnya mengurangkan produktiviti kerjanya pada hari itu. Selalunya, boleh mengakibatkan wanita itu ambil MC kerana tidak dapat meneruskan kerja pada hari itu. Mesti risau kan, boss asyik marah je sebab setiap bulan wajib MC sebab senggugut!

Sakitnya senggugut!
Sakitnya senggugut!

 

Kenapa Kita Senggugut?

Senggugut adalah pengaliran haid yang sakit.

Senggugut terjadi apabila dinding rahim mengecut dengan lebih kuat dari biasa untuk mengeluarkan lapisan dinding rahim yang tebal yang tidak berlakunya penempelan zigot (sel yang disenyawakan). Apabila pengaliran darah terganggu, kesakitan itu akan bertambah dan menyebabkan kita mengalami senggugut.

 

Bagaimana Untuk Mengurangkan Senggugut?

Jadi, apa yang saya lakukan apabila menghadapi senggugut adalah, saya tambahkan nutrisi Kalsium sebanyak 1000 mg kerana kalsium sangat membantu dalam pergerakan pengecutan dan pengenduran otot. Jadi, bila kita tambahkan kalsium dalam diet harian sewaktu senggugut, otot rahim kita mendapat nutrisi yang cukup untuk membantunya mengendur dengan baik. Jadi, sebab itu Kalsium adalah nutrisi yang terbaik untuk menghilangkan kesakitan senggugut pada kadar yang cepat!

Kalsium yang saya pilih mengandungi cukup nutrisi yang diperlukan oleh tulang, jadi ia lengkap dengan Vitamin D untuk penyerapan penuh kalsium tadi di dalam badan kita. Jika tiada Vitamin D tadi, sia-sialah kalsium yang kita makan tadi kerana tidak dapat diserap sepenuhnya.

Kalsium yang saya makan ini adalah Ostematrix yang dihasilkan dari kalsium semulajadi yang selamat kepada tubuh badan kita.

Selain Kalsium, B Kompleks juga penting untuk mengurangkan kesakitan, dan ia juga bertindak ke atas saraf-saraf di dalam badan kita 🙂 B kompleks juga mampu meredakan stress, yelah kan, sewaktu hormon tidak stabil, kita akan cepat stress di waktu senggugut ini, jadinya, B Kompleks membantu menjadi anti penenang ketika kita stress senggugut.

Jom ikuti rahsia Maria Awi mengenai pengalamannya yang tak pernah merasa senggugut sebelum ni, sekali dapat senggugut, terus rasa macam nak patah pinggang. Ha, memang ramai yang rasa kesakitan ini, bukan?

 

Masalah Senggugut Teruk Nak Patah Pinggang! Mak Aih, Nasib Dah OK from iReach HD on Vimeo.

 

Terbongkar sudah rahsia untuk mengurangkan senggugut dengan cepat, dan insyaallah kita boleh meneruskan kerja seperti biasa selepas itu. tak percaya? Anda boleh cuba sendiri dan berikan saya komen feedback anda selepas mengambil Ostematriks dan B kompleks semasa senggugut yang menyeksakan ini!

Anda yang ingin menghilangkan senggugut dengan cepat, bolehlah memesan Ostematriks dan B Kompleks dari saya, sama ada melalui whatsapp atau sms ke 0163353567 atau boleh hubungi saya melalui borang “Hubungi Saya” di sebelah sidebar ini. Insyaallah, saya boleh membantu anda mengurangkan rasa sakit senggugut yang membelenggu anda selama ini 🙂 Penghantaran melalui pos juga dilakukan ke seluruh Malaysia.

 

Semoga semuanya sihat, ceria dan bahagia!

 

Salam ikhlas,

Kak Ai SCB.

016-3353567

Pengedar Shaklee Kajang dan Seluruh Malaysia

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *