Rahsia Bacaan Kencing Manis Mak dari 16 turun ke 5.8 Selama 3 Bulan

Hati siapa tidak risaukan ibu di kampung, tambahan apabila tiada siapa yang menjaga mengharapkan ibu dan ayah masing-masing menjaga sesama sendiri di kampung halaman tercinta.

Jom ikuti kisah seorang anak yang ibunya menghidap kencing manis dengan bacaan 16, dapat menurunkan bacaannya ke 5.8 dalam masa 3bulan ini. Rahsia ini penting kerana ibunya tidak lagi perlu meneruskan ubat doktor atas pantauan doktor sendiri.

Kencing manis tinggi, cara turunkan diabetes, penawar kencing manis
Dipetik dari Facebook Tuan Munzir Rahim

Balik dari klinik mak kelihatan gusar

Aku cuba tanya

“doktor cakap apa mak?”

“Mak ada kencing manis bacaan 16”

Tak pernah mak ada kencing manis, tampak risau melanda air mukanya

Mulai saat itu dia mula pantang air manis makanan bergula dan mulai risau jika takut berdarah

Hari first dia makan ubat kencing manis dia cakap sakit dada

Lepas tu dia cakap tak selesa badan kulit jadi kering dan naik ruam kena dok minum air banyak sangat katanya

Last last suggest pada mak

“Mak start baliklah minum vivix, mak jangan dok selang dah”

Dulu mak minum vivix sebab masalah lutut yang menyukarkan mak solat berdiri

Lepas dah ok, alhamdulillah mak solat macam biasa dan dia kurangkan pengambilan vivix kalau rasa sakit baru dia minum

Tapi sekarang saya mintk dia jangan skip dari minum vivix setiap hari

Hari ni alhamdulillah setelah hampir 3 bulan bacaan dah makin normal 5.8

Bacaan dulu

16 
15 
5.5 
7.8 
Dan sekarang sekitar 5.8 ke 7 sahaja

Hari ni mak cakap “boleh dah kot no nak makan roti canai ni”

Hahahha kami sambung gelak bersama-sama

 

Cara Membaca Bacaan Kencing Manis

Bacaan Kencing Manis dilakukan melalui pemeriksaan glukos atau gula di dalam darah dengan menggunakan mesin glukometer.

Menurut perkongsian Dr Zubaidi dari entry beliau, ada beberapa jenis pemeriksaan glukos yang boleh diambil, iaitu :

  1. Fasting blood sugar (FBS) : Bacaan diambil ketika berpuasa sekurang-kurangnya 8 jam
  2. 2-hr postprandial blood sugar (2HPP) : Pemeriksaan 2 jam selepas makan (Untuk menguji keberkesanan pankreas mengeluarkan insulin untuk mengawal gula dalam darah)
  3. Random Blood Sugar (RBS) : Pemeriksaan gula tanpa perlu berpuasa. Namun ini bukan ujian pengesahan mendapat diabetes.
  4. Oral Glucose Tolerence Test (OGTT) : Pesakit perlu minum air gula dan bacaan diambil sebelum dan selepas minum air gula.

Bacaan Gula di dalam Darah untuk Diabetes :

Bacaan ini adalah untuk Fasting Blood Sugar : (Bacaan/Penunjuk) :

  • 70-99 mg/dL (3.9-5mmol/L) : Normal
  • 100-125 mg/dL (5.6-6.9 mmol/L) : Berisiko mendapat diabetes
  • 126 mg/dL (7mml/L) ke atas : Diabetes

 

cara turunkan kencing manis, diabetes

 

Tahniah kepada ibu Tuan Munzir Rahim yang berjaya menurunkan bacaan diabetesnya dari 16 ke 5.8 selama 3 bulan dengan ikhtiar Vivix.

Apa itu Vivix?

Vivix antioksidan

 

Vivix adalah minuman kesihatan yang mengandungi resveratrol dan antioksidan sangat tinggi yang telah melalui banyak kajian klinikal untuk memastikan keberkesanannya dalam memenuhi keperluan nutrisi sel badan kita.

Penyebab penyakit adalah apabila badan kita kekurangan nutrisi yang menyebabkan sel tidak lagi sihat.

Boleh ikuti apa kata Doktor terkemuka mengenai punca datangnya penyakit kronik dalam badan dan solusinya di sini. Jemput baca jika anda ambil kisah mengenai kesihatan badan kita.

Cara Merawat Penyakit Masa Kini dengan Berkesan, dari Pandangan Doktor

kelebihan vivix

 

Resveratrol yang terdapat di dalam Vivix membantu mencegah rintangan insulin. Oleh itu, ia membantu sel yang tidak sihat tadi untuk kembali menjalankan fungsinya dalam keadaan normal.

Tindakan ini dibantu dengan penjanaan tenaga di dalam sel itu sendiri, di mana ia turut menjana tenaga tambahan kepada pengamalnya.

alternatif kencing manis, how to prevent diabetes

Minuman bernutrisi ini tidak dibantu oleh tindakan ubat mahupun dadah. Oleh itu, responsnya bergantung kepada kekurangan nutrisi badan masing-masing, namun, ia tidak sesekali membahayakan organ dan tubuh pengamalnya.

Alhamdulillah, ramai yang telah mencuba Vivix sebagai satu ikhtiar untuk menurunkan bacaan gula di dalam darah, terutamanya kepada warga emas dan golongan muda yang telah mendapat penyakit kronik.

rawatan vivix shaklee, cepat turunkan bacaan diabetes, wargatua

 

Seronok kan dapat menggembirakan hati ibu tersayang?

Ambil kisah dan ambil peduli, saya di sini boleh membantu jika anda memerlukan stok Vivix ini dengan segera demi kesihatan orang yang anda sayangi.

 

Semoga perkongsian ini membantu lebih ramai lagi untuk kembali sihat sejahtera. Mahu baca mengenai bagaimana mengurangkan simptom keletihan pada pesakit diabetes? Rujuk cerita ini.

 

Salam sayang;

Kak Ai SCB

016-3353567

Pengedar Shaklee Kajang Bangi

Sebagai ikhtiar lain, mahu baca perkongsian 12 jenis makanan yang membantu mengawal paras gula dalam darah?

1 thought on “Rahsia Bacaan Kencing Manis Mak dari 16 turun ke 5.8 Selama 3 Bulan”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *