BINA BISNES

PELUANG PERNIAGAAN 4 ANGKA bersama sihatceriabahagia.com

Tahukah kita statistik menunjukkan bahawa 90% rakyat malaysia TIADA SIMPANAN menjelang persaraan mereka nanti?

Mahukah anda menjadi salah satu daripada peratusan tersebut atau anda bertindak sebaliknya menjadi 10% yang mempunya simpanan menjelang usia persaraan?

Kita selalu sedih, muram dan rasa tertekan dengan keadaan ekonomi diri sendiri yang tidak menentu. Setuju tak, bahawa masalah kewangan memberi kesan yang besar kepada kehidupan harian kita?

Masalah kewangan, cara buat bisnes, bisnes stabil, kejayaan bisnes, tips bisnes
Gambar Google ini menunjukkan realiti kehidupan kita sehari hari

Dalam kehidupan seharian, macam macam tanggungan yang kita hadapi sehari hari, dengan bil api, bil air, duit kereta, duit sekolah anak termasuk pembayaran yang tidak disangka sangka, iaitu duit bil kesihatan.

Sehinggakan ada yang mahu buat kerja sampingan dari rumah untuk meningkatkan ekonomi keluarga setiap hari. Nak bayar duit duit inilah. Termasuklah duit minyak, duit tol dan duit belanja dapur.

Ya, ia satu idea yang bagus! Berniaga memang satu cara untuk menjana pendapatan yang membantu kita menambahkan duit sebenarnya.

Tetapi, adakah anda dah berjumpa dengan sumber kewangan tambahan yang boleh membantu untuk meningkatkan pendapatan bulanan?

Adakah anda dah berjumpa dengan bisnes yang stabil yang memberi peluang cerah menjamin kualiti kehidupan anda? 

1. Bisnes Yang Stabil Bersama Slip Pendapatan 

Antara banyak banyak bisnes yang pernah anda dengar ataupun yang pernah anda jalankan, pernahkah sampai boleh dapatkan slip pendapatan yang meyakinkan pihak bank untuk meluluskan pinjaman untuk pembelian rumah atau kereta?

2. Bisnes Yang Stabil dengan tunjuk ajar Mentor agar tidak tergelincir di pertengahan jalan


Saya, Ainul Malik. Bekas seorang Pensyarah Biologi, yang mengambil keputusan untuk fokus bekerja dari rumah untuk perkembangan anak anak, keluarga dan bisnes. 

Berpengalaman menguruskan bisnes sejak 2011 melalui page sihat.ceria.bahagia dan mengembangkan bisnes online melalui blog ini, sihatceriabahagia.com serta instagram.

Saya berkemahiran dalam ilmu SEO blog, ilmu produk, marketing dan coaching untuk perkembangan skill skill dan kemahiran bisnes founder di bawah sihatceriabahagia.com berkembang selaras dengan masa dan trending.

Telah mengeluarkan dua ebook panduan BISNES yang mendapat sambutan ramai iaitu :

Berjaya Bisnes Online sihatceriabahagia.com, tips bisnes, panduan bisnes, wahm, buku online
Buku Berjaya Bisnes Online dikeluarkan pada 2017
Bekerja dari rumah, panduan bisnes wanita, berhenti kerja, jana pendapatan
Buku “Abang, Saya Nak Berhenti Kerja” dikeluarkan pada Jun 2018

Saya, Mohd Q Razali, seorang JuruUkur Bahan yang banyak membantu dalam perkembangan teknikal bisnes dan pengukuhan bisnes untuk diwariskan kepada keturunan kami.

Gabungan kepakaran kami berdua bakal memperluaskan lagi skill dan kemahiran bisnespreneur seperti anda untuk berjaya menjana pendapatan dari 3 angka, 4 angka, 5 angka dan seterusnya!

3. Bisnes yang Stabil ini boleh diwariskan kepada anak cucu secara sah melalui sistem wasiat AmanahRaya.

Ya, bisnes ini boleh diwariskan secara sah kepada anak cucu setelah kita tiada nanti.

Rahsia kemantapan bisnes ini terletak kepada Produknya yang Berkualiti.

Demand produk kami yang berkualiti sentiasa mendapat demand dan permintaan yang tinggi tidak kira musim atau trending kerana ia membantu masyarakat untuk mendapatkan kualiti hidup yang lebih baik setiap hari melalui :

  • Kesihatan
  • Kecantikan
  • Penjagaan kebersihan

Saya, sebagai founder sihatceriabahagia.com telah meluaskan perniagaan kami dan membentuk jaringan Pengedar Shaklee yang besar di Malaysia ini.

Ahli kumpulan kami terdiri dari pelbagai lapisan golongan profesional seperti Pegawai Penyelidik Sains, Ahli Farmasi, Pensyarah, Jurutera, Guru, Peniaga Kedai, serta surirumah bergaji empat angka di rumah dan banyak jenis golongan profesional yang lain lagi!

Group bisnes kami yang dinamakan sebagai SmartLicious Family telah mampu menawarkan sistem sokongan yang padu untuk 

  • Ilmu Nutrisi
  • Ilmu kesihatan
  • Ilmu Marketing (Pemasaran)
  • Ilmu Penjualan
  • Ilmu keusahawanan
  • Ilmu Pengurusan
  • Motivasi & Inspirasi

Jom sertai kami untuk membina masa depan yang cerah bermula dari sekarang!