Kisah Berhenti Merokok dengan Mudah Setelah Berusaha Sekian Lama

Saya tahu dilemma orang yang merokok, iaitu bukannya tak mahu berhenti merokok, tetapi susah untuk melawan diri untuk berhenti merokok!

 

Dilemma perokok tiada siapa yang tahu, berhentilah mencerca!
Dilemma perokok tiada siapa yang tahu, berhentilah mencerca!

 

Masalahnya, tindakan hanya mahu cuba-cuba sewaktu kali pertama merokok telah membawa kepada tabiat yang sukar dibendung, apatah lagi ia telah sebati dalam diri.

Merokok juga disifatkan sebagai penenang diri sementara bila sesorang menghadapi tekanan dalam hidup. Namun begitu, tahukah anda bahawa merokok ini telah menyumbang kepada 1000 bahan kimia yang sangat berbahaya yang disalurkan ke setiap titis darah yang mengalir dalam badan anda?

Mengapa anda mahu menjerat diri untuk membahayakan organ-organ dalaman sedangkan anda ada pilihan untuk hisup lebih lama? Ya, benar, hidup ini, ajal maut di tangan Tuhan, namun tidakkah anda sendiri yang menyesal nanti jika orang-orang disekeliling yang anda sayang hilang tempat pergantungan?

 

Mudahnya Berhenti Merokok Rupa-rupanya!

 

Kisah sebenar dari Encik yang tinggal di Masjid Tanah, Melaka ini boleh dijadikan semangat buat anda yang masih mencari-cari jalan dan ikhtiar untuk berhenti merokok. Tidak salah untuk mencuba, kerana realitinya memang banyak kisah kejayaan yang sama seperti kisah ini yang telah dapat berhenti merokok dengan mudah dan rela, tanpa mengeheret perasaan mahu kembali merokok selepas itu.

 

Beliau telah mula merokok sejak berusia 14 tahun. Berbagai ikhtiar telah dilakukan contohnya pergi ke klinik kesihatan beberapa kali sampaikan doktor pun dah kenal dengan dirinya yang ingin berhenti rokok, namun gagal. Beliau juga telah cuba rokok elektronik, pelekat nikotin dan berbagai usaha lagi semuanya gagal!

Setelah diperkenalkan oleh isteri untuk mengamalkan Vivix, tonik ajaib yang turut memberi kesan kepada tenaga dalaman dan luaran, beliau telah mula rasa merokok itu rasanya tawar dan tiada lagi nikmat merokok.

Alhamdulillah, beliau telah setahun bebas dari merokok dan kini menjalani hidup yang sihat dan bahagia bersama bayinya yang comel dan isteri tersayang, Allah tahu mengatur perjalanan hambaNya, bayangkan jika dia masih merokok betapa terseksanya anak yang membesar di depan mata menjadi mangsa sebagai pengguna asap rokok sekunder yang tentunya lebih membahayakan kesihatan kerana asapnya dah diproses dua kali oleh manusia. Kesian organ organ dalaman anak kecil yang tidak mengerti apa-apa itu.

Buat mereka yang ingin kembali sihat dan cergas seperti bapa yang bertuah ini, bolehlah menghubungi saya; Ainul Malik melalui whatssap 016-3353567  untuk mendapatkan tonik power Vivix yang bertindak dari dalam sel membuatkan anda akan menjauhi rokok selama-lamanya dengan rela hati tanpa menyeksakan perasaan dan jiwa!

 

Tahniah kepada semua yang telah mengubah cara hidup mereka dengan Shaklee Effect yang memberi kesan nyata kepada masa depan anda!

 

Salam ikhlas,

Kak Ai SCB

016-3353567

http://www.facebook.com/sihatceriabahagia

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *