kencing manis tinggi, potong kaki, turunkan kencing manis dengan cepat

Cara Mengurangkan Simptom Keletihan Untuk Pesakit Diabetes

Keletihan melampau berterusan, adakah saya menghidap diabetes?

“Balik kerja, saya mesti terus flat dan tidur awal. Kadang sempat makan malam, kadang saya akan terus tidur dari selepas Maghrib, sehingga pukul 5 pagi. Saya bangun Isyak sebelum masuk Subuh”

“Selalu seronok tengok orang berhujung minggu keluar dengan keluarga bawa anak-anak mereka. Selalunya, baru sejam di shopping complex, saya keletihan sampai nak pitam”

“Ayah sakit menghidap kencing manis. Tahun ini, ayah dua kali jatuh di kebun kerana terlalu letih. Risau kami anak beranak ayah balik lambat dari kebun tanpa tahu yang dia pitam di kebunnya”

Allahuakbar. Terkedu.

Ya, rupanya masalah keletihan ini sangat membimbangkan!

Sudahkah anda cek darah untuk kencing manis atau diabetes?

Jika sudah, dan keputusan darah anda menunjukkan bacaan kencing manis 7 dan ke atas, ini bermakna, anda sudah mendapat kencing manis atau diabetes. > oh, ada satu cerita saya nak kongsi, jika berminat, jemput baca : Rahsia bacaan kencing manis mak turun 16 ke 5.8 selama tiga bulan.

diabetes

Kenali diabetes di link WEBMD ini.

Antara simptom utama kencing manis adalah cepat letih dan kelesuan yang melampau. Ia boleh mengakibatkan penghidap kencing manis ini pitam dan jatuh pengsan.

 

Bagaimana diabetes menyebabkan kita cepat rasa penat dan letih?

1) Gula yang tinggi di dalam darah menyebabkan perjalanan darah dalam sistem salur darah badan kita terganggu. Sel tidak mendapat cukup oksigen dan nutrisi semasa darah yang membawa oksigen dan nutrisi tadi mengalir di dalam badan.

2) Selain itu, gula yang terlalu tinggi di dalam darah menyebabkan salur darah semakin rosak dan mengeras.

Ini menyebabkan inflamasi pada salur darah kita. Bila ini berlaku, sistem pertahanan badan, iaitu sel darah yang dipanggil monocytes datang untuk mempertahankan sel badan kita. Secara semulajadinya, bila ini berlaku, badan menghantar isyarat untuk “berehat”. Apabila pesakit diabetes yang tinggi gulanya ini menerima isyarat rehat sebegini, ia berpunca dari inflamasi yang agak kronik, dan kita akan cepat keletihan sebagai tanda badan ingin berehat.

 

Bolehkah mengatasi masalah keletihan pada pesakit diabetes?

Jadi, simptom keletihan ini boleh dibantu dengan membekalkan tenaga kepada sel badan. Ada kenalan saya yang sudi berkongsi cara atasi masalah keletihan melampau ini dengan bersituasikan pengalaman pesakit diabetes.

diabetes letih

“Tadi duduk dapur, ummi berbual la dengan mak. Mak Ummi ni memang ada kencing manis. Mak cakap, orang yang ada kencing manis ni memang mudah letih.

Kadang kadang nak berjalan pun rasa macam letih. Tapi sejak makan Vivix, kuranglah sikit rasa letih tu, tenagalah sikit rasa badan.

Terima kasih adik beradik yang selalu menyumbang Vivix kat mak. Alhamdulillah sebab boleh tolong mak mak lebih bertenaga dengan makan Vivix.

 

Bagaimana Vivix bantu menambahkan tenaga dalam badan?

Satu kajian khas mendapati Vivix membantu menambahkan tenaga kepada sel badan, boleh rujuk jurnal ini : A Resveratrol and Polyphenol Preparation Suppresses Oxidative and Inflammatory Stress Response to a High-Fat, High-Carbohydrate Meal. Ghanim H, Sia CL, Korzeniewski K, Lohano T, Abuaysheh S, Marumganti A, Chaudhuri A, Dandona P. J Clin Endocrinol Metab.

Semakin kita lanjut usia, penghasilan tenaga oleh sel badan semakin berkurang.

Oleh itu, Vivix bertindak membantu meningkatkan tenaga sel badan kita.

 

Bagaimana Vivix bertindak memberi tenaga kepada badan
Bagaimana Vivix bertindak memberi tenaga kepada badan

Berdasarkan gambar di atas, menunjukkan Vivix menunjukkan menambahkan mitokondria di dalam sel, iaitu pusat tenaga yang menjana tenaga di dalam sel badan kita.

Control adalah sel badan biasa manusia yang mengandungi mitokondria berwarna biru yang menghasilkan tenaga.

Gambar kedua menunjukkan, apabila mengambil resveratrol biasa, mitokondria bertambah di dalam sel badan kita.

Gambar ketiga menunjukkan, setelah mengambil Vivix, jumlah mitokondria berganda dari pengambilan resveratrol biasa. Sebab itulah, mengambil Vivix kita dapat kesan segar dan kuat dengan cepat.

Ia hasil dari kandungan resveratrol tinggi dan polyphenol yang ada di dalam Vivix itu sendiri.

 

Testimoni Pesakit Diabetes Bertenaga Hilang Simptom Meletihkan

diabetes bertenaga

Testimoni 1 :

Mertua lebih bertenaga dan diabetes menurun.

Mula-mula bagi MIL sebab dia pernah mengadu rasa sakit lutut. Kadang-kadang sampai berjalan pun jadi sukar. Dia rasa ok dengan joint tapi selalu lupa nak makan. So saya decide bagi Vivix.

Famili MIL berniaga di dalam kawasan projek. Rutin MIL penuh tapi dah siap warning saya dan suami suapaya hantar anak kami ke rumahnya juga.

Siang MIL jaga anak sambil prepare bahan-bahan untuk esok. Malam lepas Isyak prepare lagi. Jam 3 pagi bangun untuk siapkan sup tulang yang berkilo-kilo. Nasi ayam dan kuih muih. Semua lauk siap masak sebab tempat famili niaga tak dibenarkan menggunakan gas.

Lepas botol pertama habis, MIL bagitau suami nak sebotol Vivix lagi. Sekarang dah masuk botol ketiga, memang nampak MIL lagi energetik. Diabetes dalam bacaan terkawal dan dia dah boleh menapak lebih jauh bila bersiar-siar. Biasa MIL pilih duduk aje.

 

Diabetes tenaga

Testimoni 2 :

Ayah dan emak kencing manis. Bacaan diabetes menurun dan dah bertenaga.

Ayah saya sakit tak dapat nak berjalan, sebab kencing manis tinggi sampai takde bacaan. So, saya belikan satu Vivix try bagi Ayah minum. Paksa-paksa. Alhamdulillah mungkin cepat rasi dengan ayah saya. Siap boleh bangun, boleh buat kerja harian macam biasa.

Sampai tarikh ini, dan mak jugak minum. Pergi klinik misi kata kencing manis mak tinggal 5. Tak rajin lagi kencing manis selama ni 5. Selalu 7-9.

Alhamdulillah rasa terharusangat sebab dapat tolong mak ayah saya, walaupun takboleh tolong banyak. Satu lagi, mak kata dia dah tak makan sangat ubat hospital. Tangan dia pun dah tak kebas-kebaskalau bangun pagi macam dulu. Alhamdulillah.

 

Ingin rasa sendiri kesan Vivix pada badan anda?

Hubungi saya untuk kurangkan simptom diabetes yang mengganggu kehidupan kita ini, iaitu keletihan.

 

 

Kak Ai SCB

Pengedar Shaklee Bertauliah

Whatsapp : 016-3353567

15% diskaun untuk Vivix klik di sini

COD KAJANG, PUNCAK SAUJANA, PRIMA SAUJANA, SAUJANA IMPIAN

Link Kesukaan :

5 Kisah Inspirasi Turunkan Gula dalam Darah Pesakit Diabetes yang mengujakan

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *