Hadiah Terbaik Untuk Ayah

Pernah tak hilang idea mencari hadiah yang terbaik untuk ayah? Yelah, setiap kali hari lahir bagi dompet, tali pinggang. Nak ulang apa lagi, ya?

hadiah hari lahir, birthday, Vivix untuk ayah, uban, hitamkan rambut

 

Assalamualaikum.

Malam ni nak kongsi cerita mengenai Vivix. Vivix ini ialah antara produk paling popular di kalangan ibu bapa kita. Sebabnya, mereka tak perlu nak telan pil yang pelbagai dan macam macam.

Kawan saya Cik Lyna nak berkongsi oengalaman ayahnya menggunakan Vivix. Saya membelikan ayah tercinta sebotol Vivix memandangkan beliau sering mengadu penat memandu jarak jauh (KB-KL) setiap bulan kerana menghadiri mesyuarat.

Saya memberitahu ayah secara berseloroh “Ayah makan Vivix ni nanti ayah jadi muda balik, rambut pun hitam balik”, berdasarkan cerita yang saya dengar tentang rambut beruban menjadi hitam selepas mengambil Vivix. Pada mulanya saya pun tak berapa yakin bahawa Vivix boleh menghitamkan semula rambut ayah saya yang dah memutih sejak beliau muda lagi.

2 bulan kemudian ayah saya berkunjung ke rumah kami, dan saya perasan perubahan pada dirinya. Saya menegur Ayah “Rambut ayah dah nampak hitam-hitam lah!” Ayah saya tersengih dah berkata “Ayah bukan nak kata apa la.. tapi baru ni doktor ayah terkejut..” Terkejut apa pulak la ya. Setahu saya ayah saya tidak menghidap sebarang penyakit.

Ayah saya menyambung “Ayah beritahu dia ‘Kalau nak buat program, tahun ini sajalah, sebab tahun depan saya dah pencen’. Dia tanya ‘Haji pencen umur 55 ya?’. Ayah kata ‘Bukan, tahun depan saya 58′. Doktor terkejut katanya Ayah tak macam umur 57 tahun pun” ujarnya dengan gembira.

Wah, sangat gembira sekali saya mendengarnya. Sebagai anak, siapa yang tak bahagia bila ibu bapa kita bahagia, lebih2 lagi ia datang dari benda pemberian kita.

Jadi, Ayah saya yang mulanya tak berapa yakin juga dengan Vivix, kini pengguna Vivix yang konsisten.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *