Derita Ekzema, Pesakit Gembira dengan Perubahan Kulitnya

Allahuakbar,

Hati siapa yang tak gembira bila dapat berita yang menggembirakan hati? Ya, saya dapat mesej dari seorang kenalan yang menyatakan rasa gembira hatinya kerana gatal-gatal ekzema pada kulitnya dah berkurang. Saya tumpang gembira, sebab dah faham perasaan orang yang menghidapi ekzema.

ekzema testi

 

Kenalan saya ni katanya dah alami ekzema ni selama 3 bulan. Tak tahan sebab sakit ni menyebabkan dia tak selesa gatal-gatal dan membuatkan kulitnya buruk.

Katanya lagi, dah bermacam-macam ubat yang dia cuba, ratusan duit dah keluar jumpa doktor dan konsultan, tapi sebab dia allergic steroid, keadaan jadi lagi teruk.

Kesian dia 🙁ekzema testi 2

Sebelum saya pos pada dia ni, saya dah bagitau banyak kali, result ni jangan harapkan secepat 2,3 hari dah boleh hilang.

Sebab, kita ikhtiar dari dalam badan, di samping guna ubat sapu yang semulajadi yang lebut pada kulit tapi dia sangat membantu dalam proses penyembuhan sikit-sikit.

Akhirnya, alhamdulillah, setelah sebulan, saya terima mesej positif dari kenalan saya ni. Syukur sebab dia bersabar mengamalkan vitamin-vitamin ni, dan nampaknya dengan result positif ini, tak rugi kawan saya tadi untuk terus istiqamah menggunakannya tanpa sebarang masalah berbanding sebelum ni.

Jadi, apa yang saya cadangkan untuknya tempoh hari?

 

Cadangan Vitamin Untuk Ekzema :

 

1. Alfalfa complex untuk detoks badan supaya membersihkan darah dari kekotoran toksin dan dapat tingkatkan imuniti badan. Alfalfa ni membantu memulihkan allergy yang dialami oleh seseorang.

2. GLA complex yang mengandungi vitamin E yang membantu dalam proses penyembuhan ekzema

3. Krim sapu herbalblend yang bersifat menyembuhkan luka, memberi kelembapan pada kulit, sebab bila kulit kering, ekzema akan jadi semakin teruk. Ia membantu mengurangkan gatal-gatal kulit.

testi ekzema 3

Cukup tiga supplement ini yang dia gunakan untuk peringkat asas ini, namun tetap menunjukkan hasil yang menggembirakan hati yang membuatkan dia keluar dari kepompong kegelisahan dan penderitaan diri selama ini. Nak diikutkan, jika dia amalkan Vitamin C yang bantu dalam kecantikan kulit dan imuniti serta b kompleks untuk tekstur kulit juga, keputusannya akan lebih cepat.

Tak mengapa, bergantung kepada budjet masing-masing, saya tak pernah memaksa. Yang penting, bila kawan saya bagi feedback positif ni, hati dah rasa melompat-lompat kegembiraan dah sebab dah bantu dia kali ini.

ekzema

Budget asas untuk set yang kawan saya gunakan ini adalah RM128.75 yang boleh digunakan antara 2 bulan bagi GLA sehingga 4-5 bulan bagi alfalfa compleks.

Memang berbaloi-baloi dengan kegembiraan yang dirasai. Tahniah awak, kerana berjaya keluar dari derita ekzema selama ini, semoga rajin dan sabar menggunakannnya sehingga kulit pulih sepenuhnya!

happy

 

Salam sayang,

 

Kak AI SCB

016-3353567

 

 

0 thoughts on “Derita Ekzema, Pesakit Gembira dengan Perubahan Kulitnya”

  1. Pingback: Langkah Berjaga-jaga Sekiranya Anda Mulai Syak Anak Anda Alami Ekzema | Sihat Cerita Bahagia

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *