Menyusu

Milkbooster buat ibu yang menyusukan anak, bantu masalah kurang susu ibu

Ramai yang mencari milkbooster yang selamat untuk membantu masalah ibu ibu yang menyusukan anak mereka, iaitu selalu kekurangan susu ibu. Saya faham, kriteria yang ibu ibu menyusukan ini cari, adalah Sumbernya selamat Tidak mendatangkan alahan atau kesan pada badan Pembeliannya berbaloi dengan manfaat dan harganya Tidak memudaratkan organ badan Banyak manfaat lain yang boleh dapat …

Milkbooster buat ibu yang menyusukan anak, bantu masalah kurang susu ibu Read More »

Set Penyusuan Marvelous Yang Bantu Ibu Yakin Mengepam di Ofis

Dah sampai waktu mengepam, jangan buat buat busy ye ibu ibu menyusu sekalian! Tetttt… Saya pun dulu macam tu. Eh, nak masuk kelas dulu lah. Eh, meeting lagi 10 minit nak mula, mana sempat? Eh, perut lapar, makan dulu lah…. Nanti baru susu banyak. Sekali lepas makan dah ada kerja emergency yang perlu disiapkan segera …

Set Penyusuan Marvelous Yang Bantu Ibu Yakin Mengepam di Ofis Read More »

Bolehkah Ibu Yang Bersalin Secara Pembedahan Terus Menyusukan Anak Selepas Bersalin? Dilemma Normal Yang Terpaksa Dihadapi Ibu Baru

Oh, satu trauma bagi saya sendiri semasa anak pertama, terpaksa dibedah, dan selepas sedar dari pembedahan, saya nak susukan anak, tiada susu! Memang sangat FRUST! Pada masa itu, saya ingatkan, semua ibu yang mengalami proses melahirkan anak, tak kira secara normal mahupun dibedah boleh terus menyusukan anak, rupanya air susu tak keluar walau setitik pun! …

Bolehkah Ibu Yang Bersalin Secara Pembedahan Terus Menyusukan Anak Selepas Bersalin? Dilemma Normal Yang Terpaksa Dihadapi Ibu Baru Read More »

12 Tips Ibu Bekerja Yang Menyusukan Bayi di Bulan Ramadhan

Assalamualaikum ibu-ibu dan bapa-bapa sekalian 🙂 Adakah anda bakal berpuasa kali pertama sambil menyusukan bayi di bulan Ramadhan ini? Wah, jujurnya ini adalah pengalaman yang mendebarkan sebenarnya, kan? Jadi, kita harus persiapkan diri dari awal untuk menghadapi sebulan di bulan Ramadhan sambil menyusukan anak kita. Insyaallah, berkat kesabaran ibu-ibu semua, banyak pahala yang bakal dikutip …

12 Tips Ibu Bekerja Yang Menyusukan Bayi di Bulan Ramadhan Read More »

10 Amalan Ibu Berpantang Yang Terbaik Membantu Menambahkan Susu Badan

Alhamdulillah, waktu yang terindah selepas kelahiran anak yang tersayang adalah waktu berpantang! Mengapa Allah berikan waktu berpantang kepada ibu dan bayinya? Ha, selain waktu berpantang membantu ibu untuk memulihkan diri, istimewanya waktu berpantang ini adalah waktu tempoh perkenalan ibu dan bayinya! Special, kan kita? Ada masa berkenalmesra dan memahami antara satu sama lain, yang menjadikan …

10 Amalan Ibu Berpantang Yang Terbaik Membantu Menambahkan Susu Badan Read More »