Kecantikan

Cara Atasi Masalah Kulit Muka Tanpa Bahan Berbahaya

Kulit muka berparut selalunya menyebabkan perasaan rendah diri bagi wanita, terutamanya bagi anak anak muda yang baru mula nak membina hidup, baru nak bekerja, dan baru nak kahwin. Muka berlubang lubang berpunca dari bermacam macam kes. Ada parut muka berlubang berpunca dari parut chicken pox dan ada yang berpunca dari kesalahan sewaktu rawatan facial. Tambah …

Cara Atasi Masalah Kulit Muka Tanpa Bahan Berbahaya Read More »

Manfaat Kesan Vitamin C pada Kecantikan dan Kesihatan Kulit

Masalah Kulit Mengikut Usia Rata rata wanita tak kira golongan umur dah mula mencari Vitamin C untuk kecantikan dan kesihatan kulit. Kalau dulu, Vitamin C ni mula diambil perhatian oleh golongan 40an sahaja untuk menegangkan kembali kulit wajah mereka. Zaman sekarang ni, masing masing nak cantik. Memang tak dinafikan, trending terhebat sekarang. Yang umur 20an …

Manfaat Kesan Vitamin C pada Kecantikan dan Kesihatan Kulit Read More »

Bahaya Stress Penyebab kepada 5 Jenis Masalah Kulit Muka Berpanjangan

Tekanan memberi kesan kepada keseluruhan sistem badan, termasuklah masalah kulit muka. Selain daripada memberi kesan kepada emosi, kesan ke atas kulit muka adalah kesan yang sangat ketara kerana boleh dilihat terus secara fizikalnya. Bertambah sedih, kan? Tekanan menyebabkan paras kortisol dalam darah meningkat. Kortisol adalah hormon yang berkaitan dengan stress yang banyak membantu sistem badan …

Bahaya Stress Penyebab kepada 5 Jenis Masalah Kulit Muka Berpanjangan Read More »

Cara Menghilangkan Parut Berlubang di Muka Dengan Selamat Tanpa Bahan Kimia Berbahaya

Sekarang ni, nak berkulit cantik sangatlah senang. Pilihan terbuka luas, sediakan duit, pilih saja rawatan apa nak guna. Tetapi adakah anda dah mengkaji latarbelakang rawatan yang dipilih itu? Adakah cara yang anda pilih untuk melicinkan kulit muka untuk masalah parut berlubang itu tidak langsung menggunakan bahan kimia berbahaya? Ya, sihatceriabahagia.com berani memberi jaminan, cara yang …

Cara Menghilangkan Parut Berlubang di Muka Dengan Selamat Tanpa Bahan Kimia Berbahaya Read More »

wajah bersih dan cantik

Fakta Mengenai Blackhead yang perlu kita tahu agar ia tidak merebak dengan teruk di seluruh muka

Apa itu blackhead? Blackhead adalah bintik hitam yang muncul pada kulit muka mahupun leher. Blackhead juga menunjukkan tanda tanda muculnya jerawat di muka. Blackhead mengandungi melanin yang teroksida, pigment gelap yang dihasilkan oleh sel kulit. Blackhead bukanlah berasal dari kekotoran yang terperangkap di muka kita. Memicit blackhead boleh membuatkan blackhead semakin merebak. Blackhead muncul apabila …

Fakta Mengenai Blackhead yang perlu kita tahu agar ia tidak merebak dengan teruk di seluruh muka Read More »

Manfaat Tidur untuk Kecantikan Kulit

Apa yang Kulit kita lakukan ketika kita tidur? Setelah penat bekerja seharian, badan kita akan rasa terlalu penat. Adakah kita tahu suara hati organ badan mahupun sel sel badan yang berganda ganda lebih penat kerana bekerja untuk diri kita sendiri?     Sebenarnya, masa kita tidur, badan kita secara semulajadinya menambahkan kebolehannya untuk menentang kerosakan …

Manfaat Tidur untuk Kecantikan Kulit Read More »

Produk Penjagaan Kulit yang Sihat dan Selamat, Trending 2019

Ramai yang dah tahu trending make up tahun 2018 ni, kan? Iaitu, gaya segar dan natural. Kemudian, difokuskan pada kelopak mata, pipi dan bibir dengan warna warna glowing dan glitter. Rujukan :¬†http://stylecaster.com/beauty/trends-2018/slide1 Fokus tatacara rias dan solekan tahun 2018 adalah pada kesegaran kulit yang sihat. Untuk mendapatkan hasil solekan yang memuaskan hati, kita perlulah menjaga …

Produk Penjagaan Kulit yang Sihat dan Selamat, Trending 2019 Read More »

Peminat Makanan Manis dan Bergula Tinggi, Faktor Senyap Jerawat Naik Dengan Banyaknya di Muka?

Sangat menghairankan. Kenapalah jerawat di muka tak surut surut? Pakai produk ni, sapu produk tu. Jerawat tetap naik bermaharajalela. Tension sangat kan? Masalah jerawat ni boleh menyebabkan seseorang rasa down sangat sehingga menjejaskan banyak masalah dalam rutin seharian. Adakalanya kita memencilkan diri, membuatkan keyakinan diri menurun, membuatkan kita rasa malu untuk berada di khalayak ramai, …

Peminat Makanan Manis dan Bergula Tinggi, Faktor Senyap Jerawat Naik Dengan Banyaknya di Muka? Read More »