Berpantang

Berpantang Elak Meroyan Banyak Gunanya; Cara Pulih Luka Cepat

Baru ku faham apa yang dimaksudkan orang tua “waktu berpantang tu, jagalah pantang betul-betul” Dah beranak tiga ni secara ceaserean ni, dan ditambah dengan faktor umur sekarang sebenarnya memang wajib dengar cakap orang tua-tua; rehat betul-betul, jaga pantang, jaga makan, jangan keluar waktu pantang, jangan main air waktu pantang. Dulu memang faham, TAPI fahamĀ atas dasarnya …

Berpantang Elak Meroyan Banyak Gunanya; Cara Pulih Luka Cepat Read More »

Cara Realistik Menghilangkan Letih, Lesu dan Lemau Badan Waktu Berpantang Agar Tidak Meroyan dan Kemurungan

Waktu berpantang ni, orang kata eloklah berehat sebanyak-banyak yang mungkin. Namun, dengan perasaan lemah longlai dan lesu, buatkan kita bertambah moody dan blur, nak-nak waktu tengah berpantang ni kan? Ha, setuju kan, kan? Selalunya dalam minggu pertama, insyaallah sementara kita di hospital dan awal-awal ni, baby pun baik lagi, asyik tidur je, kita pun sempat …

Cara Realistik Menghilangkan Letih, Lesu dan Lemau Badan Waktu Berpantang Agar Tidak Meroyan dan Kemurungan Read More »

Sembuhkan Luka Berpantang Dengan Cepat Agar Kesakitan Czer Tidak Mengganggu Emosi

Kata orang, bersalin pembedahan ni mudah, potong dan terus anak dapat keluar dengan selamat tanpa perlu melalui kesakitan contraction. Namun, realitinya, ibu berpantang czer ini perlu menghadapi kesakitan di seluruh perutnya akibat dipotong dan tempoh masa pulih kesakitan ini adalah lama.   Pengalaman Bersalin Czer Saya Oleh itu, amat penting untuk ibu mengambil langkah segera …

Sembuhkan Luka Berpantang Dengan Cepat Agar Kesakitan Czer Tidak Mengganggu Emosi Read More »

Tips Memilih Jamu Berpantang Bersalin Pembedahan. Pengalaman Ibu Anak Tiga Cesarean.

Alhamdulillah, yang penting selamat! Selamat ibu, selamat anak, itu satu nikmat yang sangat patut untuk disyukuri. Siapa yang pernah melalui pengalaman cesarean saja yang tahu macammana nak explain. Nak taknak, selepas ini, jom kita lalui pengalaman berpantang dengan tenang, supaya semuanya berjalan lancar, kita pun boleh cepat baik dan sembuh, cepat boleh setel banyak lagi …

Tips Memilih Jamu Berpantang Bersalin Pembedahan. Pengalaman Ibu Anak Tiga Cesarean. Read More »

Petua Menaikkan Seri Wajah Semasa Berpantang Yang Mudah Disediakan Oleh Ibu Berpantang Sendiri di Rumah

Petua tradisional memang menjadi amalan yang tidak patut ditinggalkan oleh ibu berpantang memandangkan manfaatnya yang sangat bagus untuk kesihatan dalaman kita. Tambahan pula, petua yang menaikkan seri muka sewaktu berpantang sangat penting diamalkan, kerana ia membantu ibu berpantang untuk lebih bersemangat menikmati tempoh-tempoh berpantang, di samping mencerminkan aura yang positif kepada orang di sekelilingnya. Takdelah …

Petua Menaikkan Seri Wajah Semasa Berpantang Yang Mudah Disediakan Oleh Ibu Berpantang Sendiri di Rumah Read More »

Tips Kecantikan Mengembalikan Keserian Wajah Ibu Berpantang

Adakah anda setuju bahawa “kulit wajah ibu berpantang yang kusam akan mempengaruhi mood dan emosi diri sendiri”? Bagi ibu-ibu berpantang yang masih keletihan, kurang tenaga, ditambah dengan faktor anak yang berjaga malam akan mempengaruhi keserian dan kecantikan kulit ibu berpantang itu sendiri. Ini membuatkan ibu berpantang itu sendiri merasa kurang berkeyakinan dan kesuraman hati mereka …

Tips Kecantikan Mengembalikan Keserian Wajah Ibu Berpantang Read More »

Cara Cepat buang angin badan

Petua Mudah Menghilangkan Angin Ibu dan Bayi Semasa Berpantang

Assalamualaikum Apa khabar ibu-ibu di sana? Yang sedang berpantang tu mesti sedang mengulit anak masing-masing ketika ini, tak mengapa banyakkan masa bersama-sama si kecil kerana inikan tempoh perkenalan dan menguatkan kasih sayang? “Bonding Time” yang sangat indah! Sihatceriabahagia.com ingin berkongsi dengan ibu-ibu cara mudah dan berkesan menghilangkan angin dalam badan ibu dan bayi anda semasa …

Petua Mudah Menghilangkan Angin Ibu dan Bayi Semasa Berpantang Read More »

10 Amalan Ibu Berpantang Yang Terbaik Membantu Menambahkan Susu Badan

Alhamdulillah, waktu yang terindah selepas kelahiran anak yang tersayang adalah waktu berpantang! Mengapa Allah berikan waktu berpantang kepada ibu dan bayinya? Ha, selain waktu berpantang membantu ibu untuk memulihkan diri, istimewanya waktu berpantang ini adalah waktu tempoh perkenalan ibu dan bayinya! Special, kan kita? Ada masa berkenalmesra dan memahami antara satu sama lain, yang menjadikan …

10 Amalan Ibu Berpantang Yang Terbaik Membantu Menambahkan Susu Badan Read More »

5 Tips Meredakan Tekanan dan Meroyan Selepas Bersalin.

Assalamualaikum mommies semua šŸ™‚ Apa khabar anda semua? Kak Ai doakan agar semuanya dapat menjalani tempoh berpantang anda dengan baik. Dah bertungku ke? Waktu berpantang ni lah kita kena menjaga kesihatan dengan baik. Jaga waktu makan, jangan bagi masuk angin, nanti badan berangin, hati berasap, meroyan jadinya!     8 Tanda-tanda ibu berpantangĀ mengalami meroyan Sindrom …

5 Tips Meredakan Tekanan dan Meroyan Selepas Bersalin. Read More »