Cara Atasi Masalah Kulit Muka Tanpa Bahan Berbahaya

Kulit muka berparut selalunya menyebabkan perasaan rendah diri bagi wanita, terutamanya bagi anak anak muda yang baru mula nak membina hidup, baru nak bekerja, dan baru nak kahwin.

Muka berlubang lubang berpunca dari bermacam macam kes. Ada parut muka berlubang berpunca dari parut chicken pox dan ada yang berpunca dari kesalahan sewaktu rawatan facial. Tambah sakit hati lagi bila luka di wajah lambat sembuh dan meninggalkan parut kekal yang mencacatkan muka kita.

Di kala kawan kawan keluar dengan perasaan ceria dapat mengenakan “looks nude makeup” atau mekap natural yang sangat cantik dipandang mata, kita ni terpaksa pula melapiskan muka dengan bedak foundation berlapis lapis tebalnya. Awal awalnya, seronok, tapi semakin lama mungkin ia melibatkan kos yang tinggi untuk membeli bedak bedak yang bermacam jenis dan dari segi kesuntukan masa yang perlu diluangkan untuk mekap sebelum keluar dari rumah.

Ya ampun. Sebenarnya malu nak upload gambar ini sebab ini adalah gambar kulit muka saya sendiri. Tapi, dengan niat untuk membantu ramai anak muda yang masa depan anda yang lebih cerah jika dapat melakukan transformasi masalah kulit berparut berlubang ini, saya halal kan lah.

  • Edit
 
 

Alhamdulillah. Setelah beberapa minggu mencuba menggunakan Youth, produk kulit muka yang selamat dan semulajadi tanpa bahan kimia ini, saya dah tak takut untuk melihat diri sendiri di hadapan cermin untuk jangka masa yang lama. Keyakinan diri saya pun dah semakin bertambah untuk keluar dengan mekap yang nipis di wajah.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *