Bagaimana Buat Bisnes Online Dengan Modal yang Rendah dan Laris

Bila memperkatakan tentang bisnes online, haruslah kita sediakan diri dengan gadjet yang sesuai agar kita boleh menjalankan perniagaan online dengan lancar.

Jadi, tips untuk mulakan bisnes online adalah :

  1. Sediakan diri dengan pengetahuan tentang blog, instagram, Youtube, whatsapp dan facebook. Perlukah semuanya? Bergantung pada minat kita sebagai penjual dan kesediaan kita untuk menguruskan kesemua platform online kita ini.
  2. Produk yang kita pilih perlulah berkualiti dan ada demand yang tinggi.
  3. Perlu rajin update info produk dan buat marketing setiap hari seperti kita buka kedai yang betul. Jika tak rajin, samalah seperti hangat hangat tahi ayam dan perkembangan bisnes kita akan hambar dan lambat perjalanannya.

Jadi, bila kita dah bersedia untuk beri komitmen kepada tiga tips dan keperluan utama di atas, ya, anda dah bersedia sebenarnya untuk jadi online seller yang berjaya!

Case Study Bisnes Online yang bermodal rendah dan laris.

Pada masa sekarang ini, kami suami isteri melibatkan diri dalam perniagaan supplement semulajadi melalui medium blog, instagram, youtube, whatsapp dan facebook.

 

  1. Mengapa kami pilih kesemua medium tersebut?

Kerana setiap satu platform tersebut ada keistimewaannya yang tersendiri mengikut golongan usia, minat dan keperluan manusia.

Contohnya, instagram untuk golongan muda mudi yang sentiasa uptodate dengan perkembangan media sosial. Golongan ini juga datang dengan keperluan mendapatkan produk dari kawasan mereka tinggal.

Golongan peminat blog pula datang dari carian Google yang terus daripada masalah yang dihadapi mereka.

2. Mengapa kami memilih produk yang kami niagakan sekarang?

Kerana produk ini mendapat permintaan yang tinggi dari sudut kesihatan, nutrisi, dan kecantikan. Produk ini telah dikaji keberkesannya dan dibuktikan melalui penyelidikan sains yang menguatkan lagi kepercayaan kami untuk membantu lebih ramai manusia dengan bisnes ini.

Ya, kami telah menjalankan perniagaan ini selama 6 tahun dan semakin berkembang dari hari ke hari.

Memang bisnes online ini memerlukan tahap kesabaran yang tinggi juga kerana ia melibatkan teknologi dan teknikal, tetapi bagi kami ia lebih mudah dan mesra pengguna keran boleh dilakukan dari mana mana sahaja tempat kami berada.

Jadi, jika anda juga berminat untuk menjalankan perniagaan yang sama dengan cara teknikal yang sama, kami juga menawarkan tunjuk ajar dan khidmat nasihat dengan modal serendah RM69 sahaja.

“Bisnes yang menawarkan servis kepada masyarakat adalah bisnes yang mempunyai potensi dan masa depan yang cerah serta laris dan menguntungkan”

Apa tunggu lagi, jom sertai kami!

Dapatkan lebih tips berjaya bisnes dari;

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *