ainulmalik

Masalah kehamilan, sakit perut mengandung, cepat pedih perut masa mengandung, cepat lapar waktu mengandung, kehamilan

Masalah Pedih Perut Sewaktu Mengandung, apakah makanan yang bagus dan tak bagus diambil sewaktu hamil?

Ibu sedang alami pedih perut sewaktu mengandung? Dari awal trimester, perut akan sentiasa lapar, je kan? Kalau tak makan, pedih je perut ni dan mendatangkan ketakselesaan pada badan. Mulalah rasa pening kepala, makin mual dan rasa nak jatuh dan pitam. Cara atasi Mual klik di sini Paling tak tahan, bila rasa gastrik mula menjengah, satu …

Masalah Pedih Perut Sewaktu Mengandung, apakah makanan yang bagus dan tak bagus diambil sewaktu hamil? Read More »

Apa Supplement Penting dibawa untuk travel dalam negara atau luar negara?

Dah ada banyak senarai barang yang perlu dibawa untuk travel di internet ini. Satu lagi yang tersangat penting untuk dititikberatkan adalah supplement penting yang perlu dibawa untuk travel samada ke luar negara mahupun di dalam negara. Bagi yang dah biasa travel, sudan tentu terbiasa berhadapan dengan masalah sakit lutut, sakit pinggang, sakit kepala, kepenatan, masalah …

Apa Supplement Penting dibawa untuk travel dalam negara atau luar negara? Read More »

Cara Atasi Masalah Kulit Muka Tanpa Bahan Berbahaya

Kulit muka berparut selalunya menyebabkan perasaan rendah diri bagi wanita, terutamanya bagi anak anak muda yang baru mula nak membina hidup, baru nak bekerja, dan baru nak kahwin. Muka berlubang lubang berpunca dari bermacam macam kes. Ada parut muka berlubang berpunca dari parut chicken pox dan ada yang berpunca dari kesalahan sewaktu rawatan facial. Tambah …

Cara Atasi Masalah Kulit Muka Tanpa Bahan Berbahaya Read More »

Berpantang, ibu berpantang pembedahan

Cara Pulihkan Luka Berpantang Pembedahan Dengan Cepat

Anda dah merasai kesakitan luka pembedahan ceasarean? Prosesnya pembedahan untuk bersalin pembedahan ni agak mudah dan tidak lama berbanding dengan bersalin normal, kerana kita akan dicucuk tulang belakang untuk mengelakkan rasa sakit sewaktu pembedahan. Tapi, kesakitan mula terasa setelah bius hilang dari badan. Bagaimana nak memulihkan luka berpantang pembedahan dengan cepat? Ikuti kisah saya sendiri …

Cara Pulihkan Luka Berpantang Pembedahan Dengan Cepat Read More »

Cara Buat Duit Dengan Blog untuk Generasi Muda

Anda berfikir untuk menambahkan pendapatan semasa masih lagi belajar di universiti sekarang ini? Walaupun luaran semuanya bermuka manis penuh dengan gelak tawa, dalam hati, bermacam macam keinginan dan keperluan ingin dipenuhi semasa masih belajar ini kan? Yelah, dah masuk tahun kedua dan ketiga ini, mula lah kita ni terasa nak mencari duit sampingan untuk menampung …

Cara Buat Duit Dengan Blog untuk Generasi Muda Read More »

Kelebihan Bisnes Shaklee untuk Tambah Pendapatan Secara Sampingan di Tengah Bulan

Saya percaya, ramai yang dah tahu kelebihan kelebihan menjadi ahli Shaklee, terutama untuk nikmati penjimatan pembelian sebanyak 15% kan? Ya, banyak tu kalau nak dikira 15% beza keuntungan, maknanya sebenarnya jadi ahli Shaklee ni boleh bantu kita untuk menambahkan pendapatan, terutamanya di tengah bulan. Bagaimana Buat Bisnes Shaklee boleh jana duit tengah bulan? Sebab, sistem …

Kelebihan Bisnes Shaklee untuk Tambah Pendapatan Secara Sampingan di Tengah Bulan Read More »

Pengalaman Cara Sembuhkan Luka Bersalin Czer Ibu Berpantang Sendiri

Berpantang sendiri ni banyak cabarannya. Yang best, kita boleh berpantang cara kita sendiri dengan pengurusan masa yang kita kelolakan sendiri. Tapi, hati kena kuat bagi orang yang berpantang sendiri tanpa bantuan ibu, mertua mahupun penjaga semasa tempoh awal pantang, terutama bagi ibu yang bersalin secara pembedahan, atau mudah dipanggil czer. Saya dah berpengalaman bersalin czer …

Pengalaman Cara Sembuhkan Luka Bersalin Czer Ibu Berpantang Sendiri Read More »

Bagaimana Mencari Vitamin C yang berkesan sebagai supplement harian?

Adakah anda mengalami masalah seperti berikut di bawah ini? Rambut kering dan bercabang Radang gusi/gingivitis, gusi berdarah Kulit bersisik Luka lambat sembuh Badan mudah lebam Gigi mudah tanggal Anemia Jerawat Kulit berparut Jika anda mengalami masalah masalah seperti di atas, itu menunjukkan anda sangat sangat perlukan Vitamin C untuk membantu menyelesaikan masalah kesihatan di atas. …

Bagaimana Mencari Vitamin C yang berkesan sebagai supplement harian? Read More »

Kisah Ibu Bersalin Cesarean Tak Jadi Diikat

Hati ibu mana yang tidak gembira apabila peranakannya tidak jadi diikat selepas menjalani pembedahan ceaser kali ketiga? Faktor Untuk dicadangkan Ikat Peranakan : Tidak mahukan zuriat Mengawal jumlah anggota keluarga Tidak boleh hamil atas sebab kesihatan Aktiviti seks yang aktif dan subur tanpa perlu bergantung pada perancang keluarga seperti pil Atas sebab perubatan/kesihatan Mengakibatkan luka …

Kisah Ibu Bersalin Cesarean Tak Jadi Diikat Read More »

Cara Cepat Memulihkan Luka Pembedahan Bisul Dengan Cepat

Siapa yang menyangka yang badan bakal ditumbuhi bisul, kan? Apa itu bisul? Bisul adalah satu bonjolan pada kulit yang berisi nanah akibat dijangkiti oleh bakteria┬áStaphylococcus aureus. Biasanya, orang yang mudah ditumbuhi bisul adalah mereka yang mempunyai sitem imun yang rendah dan juga penderita diabetes atau paras gula tinggi dalam darah. Kisah benar di bawah berkisarkan …

Cara Cepat Memulihkan Luka Pembedahan Bisul Dengan Cepat Read More »