Month: September 2017

Cara Hilangkan Loya Alahan Mengandung

“Biasalah, waktu mengandung memang loya-loya macam ni, bertahanlah ye” Itulah nasihat biasa yang kita dapat setiap hari. Tapi, yang menanggungnya kita! Boleh bertahan dan bersabar, bila terpegang je perut ni rasa sejuk balik hati. Tapi kalau semakin hari semakin teruk, sampai bila boleh bertahan?   Bila tengok makanan, terasa masyaallah laparnya! Bila masuk je mulut, …

Cara Hilangkan Loya Alahan Mengandung Read More »

Masalah Keletihan Semasa Mengandung, adakah biasa atau hanya sesetengah ibu yang melaluinya?

Alangkah bahagia apabila mendapat tahu bahawa diriku mengandung. Semua orang yang tersayang meraikan berita kegembiraan ini. Tetapi setelah berbulan bulan melalui fasa kehamilan ini, terasa semakin hari semakin perit juga. Loya, muntah-muntah. Semuanya menjadikan badanku penat. Penat yang amat! Bilakah masalah keletihan ini selalu berlaku? Masalah keletihan ini biasanya berlaku pada awal kehamilan dan juga …

Masalah Keletihan Semasa Mengandung, adakah biasa atau hanya sesetengah ibu yang melaluinya? Read More »

Cara Atasi Keletihan Melampau Semasa Mengandung

Terasa seperti letih yang amat hari ini, kan? Eh, bukannya hari ini saja, semalam pun letih, kelmarin pun letih, setiap hari makin lama terasa semakin letih semasa mengandung ni. Hanya Tuhan je yang tahu. Bila sekali dapat tidur malam, terus tertidur lepas solat Maghrib sampailah sebelum Subuh. Tapi, bila sekali tak dapat tidur, masyaallah, terus …

Cara Atasi Keletihan Melampau Semasa Mengandung Read More »

Atlet Paralimpik Menang Emas di Sukan Paralimpik ASEAN 2017

Tahniah Najib Turano, atlet sukan paralimpik dalam acara para cycling yang memenangi pingat Emas hari ini di Sukan Paralimpik ASEAN 2017 dalam pertandingan berbasikal velodrome 1km. Catatan terpantas yang direkodkan adalah 1 minit 12.771 saat. Apa yang menariknya, atlet paralimpik ini adalah pengguna tegar Shaklee, vitamin semulajadi yang selamat. Jika ditanya, mengapa beliau memilih Shaklee, …

Atlet Paralimpik Menang Emas di Sukan Paralimpik ASEAN 2017 Read More »

Itenari Travel & Jalan Cari Makan 3 Hari 2 Malam ke Balok, Cherating dan Kemaman Berbaloi.

Mesra baby, mesra kanak kanak dan memuaskan hati kami pasangan suami isteri yang hantu jalan jalan cari makan. Wah. Bunyinya tiga hari dua malam untuk tiga tempat ini, sempat ke? Jawapan saya, ya sangat berbaloi. Alhamdulillah, saya bersyukur sangat atas pencarian survey saya selama seminggu untuk buat itineri sendiri yang mesra keluarga, yang mengutamakan baby …

Itenari Travel & Jalan Cari Makan 3 Hari 2 Malam ke Balok, Cherating dan Kemaman Berbaloi. Read More »

Personal Coaching September 2017 di Balok, Kuantan Berjaya

Sujud Syukur! Janjitemu dah lama diatur. Kali ni syukur alhamdulillah personal coaching bisnes saya bersama teammate bisnes saya yang berada di Balok, Kuantan kali ini berjaya. Saya memang berdoa agar kali ni usaha sampai berjaya jugak. Tak sangka aturan Allah tu Maha Cantik. Kita pun tak terfikir untuk berancangan sebegini. Kebetulan, sekolah si sulung diumumkan …

Personal Coaching September 2017 di Balok, Kuantan Berjaya Read More »

Pengalaman menghadiri Seminar Magnet Diri Mega 2017

Alhamdulillah. Syukur. Hari ini penuh dan padat dengan ilmu. Terima kasih kepada dua sifu ini, memang bolehlah dipanggil sifu kerana merekalah cikgu untuk Seminar Magnet Diri Mega 2017, Tuan Amin Idris dan Tuan Faizal Ismail. Amin Idris mengingatkan, “Dalam sehari wanita akan bercakap sekurang-kurangnya 7000 patah perkataan manakala lelaki sekurang-kurangnya 3000 patah perkataan . Komunikasi …

Pengalaman menghadiri Seminar Magnet Diri Mega 2017 Read More »