Month: March 2015

Hilangkan Parut Chicken Pox Yang Berlubang Selama Sebulan, Wajah Lebih Berseri

Puan Hidaya mempunyai rahsia peribadi bagaimana mengembalikan kecantikan kulitnya selepas terkena Chicken Pox pada tahun 2012. Yang membuatkan keadaan semakin teruk, adalah tindakan beliau yang mengorek kesan-kesan chicken pox tu yang menyebabkan lubang-lubang chicken pox semakin teruk dan membuatkan beliau hilang keyakinan diri. Ubat Chicken Pox Dewasa Sampai Dia Jadi Miss Universe Semula from iReach …

Hilangkan Parut Chicken Pox Yang Berlubang Selama Sebulan, Wajah Lebih Berseri Read More »

Rahsia Hilangkan Sakit Senggugut Dengan Cepat

Senggugut bagi kebanyakkan wanita memang tidak boleh dipisahkan. Saya sendiri mengalami masalah senggugut ni, tetapi alhamdulillah sekarang dah kurang senggugut saya ni. Masalah ini menyebabkan ramai wanita yang terbaring kesakitan dan akhirnya mengurangkan produktiviti kerjanya pada hari itu. Selalunya, boleh mengakibatkan wanita itu ambil MC kerana tidak dapat meneruskan kerja pada hari itu. Mesti risau …

Rahsia Hilangkan Sakit Senggugut Dengan Cepat Read More »

Tips Menurunkan Tekanan Darah Tinggi Yang Membuatkan Anda Risau Mengenai Umur Muda Anda!

Penyakit darah tinggi pada masa kini sudah menjadi suatu kelaziman di dalam masyarakat moden sekarang. Ia disebabkan oleh gaya hidup kita yang sangat sibuk dengan urusan masing-masing sehingga menimbulkan tekanan yang dasyat, pemakanan yang tidak seimbang dan persekitaran yang selari dengan pembangunan pesat dunia. Namun, penyakit darah tinggi sudah pasti menjadi mimpi ngeri apabila anda …

Tips Menurunkan Tekanan Darah Tinggi Yang Membuatkan Anda Risau Mengenai Umur Muda Anda! Read More »

Rawatan Asma Kronik Membebaskan Diri Anda dari Inhaler

Asma kronik mengganggu kita dari melakukan aktiviti seharian dengan bebas. Akibat dari rasa cepat penat, selalu tercungap-cungap dan sesak nafas, kita menjadi kurang aktif dan selalu bergantung kepada inhaler untuk melegakan penyakit asma ini.   Penyakit yang melibatkan organ peparu ini, menyebabkan kesukaran bernafas dan akhirnya jika tidak mendapat rawatan cepat, pesakit boleh pengsan kerana …

Rawatan Asma Kronik Membebaskan Diri Anda dari Inhaler Read More »

Kisah Berhenti Merokok dengan Mudah Setelah Berusaha Sekian Lama

Saya tahu dilemma orang yang merokok, iaitu bukannya tak mahu berhenti merokok, tetapi susah untuk melawan diri untuk berhenti merokok!     Masalahnya, tindakan hanya mahu cuba-cuba sewaktu kali pertama merokok telah membawa kepada tabiat yang sukar dibendung, apatah lagi ia telah sebati dalam diri. Merokok juga disifatkan sebagai penenang diri sementara bila sesorang menghadapi …

Kisah Berhenti Merokok dengan Mudah Setelah Berusaha Sekian Lama Read More »

Demam Denggi Akhirnya Membawa Maut : Ketahui Punca dan Rawatan

Demam denggi pada masa kini menjadi kes yang besar yang telah merebak ke seluruh Malaysia. Demam Denggi berpunca apabila seorang pesakit telah digigit Nyamuk Aedes aegypti yang telah dijangkiti virus. Isu Semasa Denggi 2015   Jangan dipandang enteng terhadap penyakit yang semakin menular di seluruh Malaysia ini. Menurut Menteri Kesihatan Malaysia, kes Denggi telah mencatatkan …

Demam Denggi Akhirnya Membawa Maut : Ketahui Punca dan Rawatan Read More »

Cara Muhasabah Diri Menjadikan Diri Lebih Baik Dari Semalam

Alhamdulillah Kita dah masuk bulan baru, iaitu bulan Mac 2015. Mesti ramai yang nak buat target baru untuk hidup masing-masing, tak perlu nak menunggu Bulan Januari setiap awal tahun, kan? Kenapa perlu muhasabah diri menjadikan diri lebih baik dari semalam? Ada banyak sebab kita perlu bermuhasabah diri; antaranya : Allah memang menyukai hambaNya yang sentiasa …

Cara Muhasabah Diri Menjadikan Diri Lebih Baik Dari Semalam Read More »