Month: January 2015

5 Tips Meredakan Tekanan dan Meroyan Selepas Bersalin.

Assalamualaikum mommies semua ­čÖé Apa khabar anda semua? Kak Ai doakan agar semuanya dapat menjalani tempoh berpantang anda dengan baik. Dah bertungku ke? Waktu berpantang ni lah kita kena menjaga kesihatan dengan baik. Jaga waktu makan, jangan bagi masuk angin, nanti badan berangin, hati berasap, meroyan jadinya!     8 Tanda-tanda ibu berpantang┬ámengalami meroyan Sindrom …

5 Tips Meredakan Tekanan dan Meroyan Selepas Bersalin. Read More »

12 Makanan Yang Perlu Dielakkan oleh Pesakit Kanser

Bila lapar? Makanlah! Tetapi.. Perlu berjaga-jaga, makanlah makanan yang sihat, kerana… Makan makanan yang tidak terkawal memang menjadi penyebab kepada berlakunya penyakit kanser di dalam badan kita. Tambahan pula, makanan yang menyelerakan adalah makanan yang tinggi lemaknya! Berhati-hati dengan corak pemakanan masa kini kerana ia mengundang sel kanser untuk merebak di dalam badan kita. Jom …

12 Makanan Yang Perlu Dielakkan oleh Pesakit Kanser Read More »

Multivitamin Kanak-kanak Vitalea Lengkapkan Keperluan Pembesaran Anak Kita

Assalamualaikum semua ­čÖé Berita gembira buat ibu bapa yang mencari-cari multivitamin yang lengkap untuk keperluan pembesaran dan perkembangan anak-anak mereka, Vitalea for Children Shaklee telah kembali dengan formulasi yang baru dan mantap sekarang! Yey! Memang seronok tau dengar perkhabaran ni, terutama saya sebagai mak kepada anak-anak yang dengan membesar ni! Yelah, dengan makanan seharian mereka …

Multivitamin Kanak-kanak Vitalea Lengkapkan Keperluan Pembesaran Anak Kita Read More »

8 Tips Atasi Keletihan Melampau Menguruskan Rumahtangga Buat Surirumah yang Bekerja di Rumah

Assalamualaikum wbh. Macammana hari anda hari ni, para ibu-ibu yang gojes? Mengapa gojes? Kerana anda adalah ibu-ibu pilihan yang diberikan kekuatan untuk menguruskan rumah di samping bekerja dari rumah, yang tak semua orang mampu melakukannya! Jadi, bagaimana nak mengatasi keletihan melampau menguruskan rumahtangga buat ibu yang bekerja dari rumah? Pernah tertidur sambil buat kerja rumah? …

8 Tips Atasi Keletihan Melampau Menguruskan Rumahtangga Buat Surirumah yang Bekerja di Rumah Read More »

Bolehkah Saya Hamil Jika Saya Pesakit Kanser Yang Menjalani Kemoterapi?

Puan Normala sangat gusar dan tertekan kerana dia telah berkahwin selama setahun, tetapi belum dikurniakan cahaya mata. Bukan kerana tidak berusaha untuk hamil, tetapi sebenarnya, Puan Normala sendiri yang risau dan takut untuk hamil kerana dia adalah pesakit kanser payu dara. Beliau telah menjalani pembedahan, dan telah pun melalui proses kemoterapi.  Sememangnya proses kemoterapi itu …

Bolehkah Saya Hamil Jika Saya Pesakit Kanser Yang Menjalani Kemoterapi? Read More »

Atasi Gatal Hidung dan Bersin Tanpa Henti Akibat Resdung Selepas Makan Ikan Pekasam

Makan ikan pekasam memang sedap sangat kan, tapi tak semua orang boleh bertahan tanpa mula rasa gatal hidung dan bersin tanpa henti. Sudah tentulah anda ini ada resdung, bukan? Saya juga suka makan ikan pekasam, walaupun tidak kerap tapi bila datang keinginan secara tiba-tiba atau bile ke kampung dihidangkan dengan nasi panas, ikan pekasam dan …

Atasi Gatal Hidung dan Bersin Tanpa Henti Akibat Resdung Selepas Makan Ikan Pekasam Read More »